Lights, Space, Roll itContemporary

This 1,500 sqft apartment homes a couple in their 50s and their two teenage children.  Our design challenge is to meet the different needs of each occupant and to transform these requirements into reality.  To begin, we took on a research process involving an interview with all the family members, encouraging them to voice their ideas and inspiration.  We found a common thread of interest for a minimalist yet functional space.

 

Top hung shelving for wine bottles and storage concealed the overhanging column across the ceiling

The dry kitchen is separated from the wet area with the workspace for the client's cooking interest. The area is completed with customised matching chairs.

Open concept kitchen with easy to reach designer kitchen appliances completes the cooking experience.

Boxy fringe light approach defines the space that segregates the function of the dining and living room.

A mirror is laid horizontally across the wall to magnify the landscape look of the living room

Vertical wood veneer treatment add natural tonality for the minimalist white themed home

White timber shades with black taping will cast a fading warm light treatment to the cosy room.

Both the fringe light and down light will soften the look of the bedroom.

For an everlasting classic look, we styled the room with items such as this monochromatic themed image.